Sprøe paprikaringer

458

 

Sprøe paprikaringer

Løkringer? Glem det! Etter å ha smakt på disse ovnsbakte paprikaringene vil du garantert få lyst på flere! Servér med den enkle dippen vår, og du har en knasende sprø godbit til kvelden.

Kategori småretter
Tilberedningstid 10 min
Steke/koketid 20 min
Totaltid 30 min
Porsjoner 12 stk
Kalorier 82 kcal
Forfatter Vilja S.

Ingredienser:

  • 2 stk paprika
  • 200 g brødsmuler
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss salt
  • 100 g mel
  • 2 stk egg

Til dip:

  • 0,5 dl lettmajones
  • 0,5 dl lettrømme (10%)
  • 1 ss ketchup
  • 0,5 ss fersk persille hakket
  • 0,5 ts Worcestershire saus
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

  1. Skjær paprikaene i 1-1,5 cm tykke ringer.

  2. Bland brødsmuler, paprikapulver, hvitløkspulver og salt i en liten skål.
  3. Dypp hver paprikaring først i mel, så i egg, deretter i brødsmulene.
  4. Legg ringene på et stekebrett med bakepapir. Stekes på 200 grader i 20 minutter. Snu ringene etter 10 minutter.
  5. Bland alle ingrediensene til dippen i en liten skål.
  6. Kos deg!

Recipe Notes

Tips:

  • Begrens inntaket av raske karbohydrater, som f.eks. hvitt mel (siktet hvetemel) også når du panerer mat. På den måten oppnår du en ideell metthetsfølelse. Det går derfor fint an å erstatte med sammalt hvetemel eller fullkorns hvetemel når man panerer mat!

DEL gjerne oppskriften med vennene dine på Facebook!