Stekt kylling med pesto

1222

 

Stekt kylling med pesto

Denne kyllingretten med pesto er superenkel å lage og du trenger kun kylling, pesto, tomat og mozzarella. Den kan enten stekes i ovnen, eller grilles utendørs om sommeren - nam!

Kategori Hovedretter
Tilberedningstid 12 min
Steke/koketid 18 min
Totaltid 30 min
Porsjoner 3
Kalorier 172 kcal
Forfatter Cathrine K

Ingredienser:

  • 3 kyllingfileter
  • 60 g mozzarella ost revet
  • 1 middels stor tomat i tynne skiver
  • Salt og pepper etter smak

Ingredienser til pesto:

  • 25 g basilikum
  • 1 hvitløksfedd delt i to
  • 2 ts parmesan ost (ca 25 g) revet
  • 2 1/2 ts olivenolje
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

  1. Start med å lage pestoen: 

    Ha basilikumsbladene, hvitløksfeddet, parmesan, salt og pepper oppi en blender. Kjør maskinen noen runder. Hell deretter gradvis i oljen mens du fortsetter å mikse. Dette gjør at oljen blander seg jevnt med de andre ingrediensene.

  2. Plasser kyllingen på et bakepapir. Fordel pestoen over hver kyllingfilét (litt over en spiseskje på hver)

  3. Stek på 200 grader i 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Topp med tomat og mozzarella. Stek i ytterligere 3-5 minutter, eller til osten har smeltet.

  4. Servér gjerne med en deilig salat. Kos deg!

Recipe Notes

Tips:

  • Servér gjerne denne retten sammen med litt fullkornspasta eller en av våre salater!
    Det står ofte fullkorn på spaghettipakkene, velg de variantene med 100% fullkorn! Da holder du deg mett lenge.
  • Kylling inneholder mye proteiner, som gjør at du føler deg mett lenge. Kylling er også et magert kjøtt sammenlignet med andre typer kjøtt. Det passer derfor perfekt om du ønsker å gå ned i vekt, eller å holde vekten.
  • Visste du at om du velger en magrere variant av mozzarella (“Mozzarella, lettere”) inneholder den ikke bare mindre fett men også mer proteiner? Dette gjør at du holder deg mett lenger, og kan bruke mindre av den!

DEL denne oppskriften med vennene dine på Facebook!