Tomat med pesto og parmesan

576

 

Tomat med pesto og parmesan

Saftige, gode, ovnsstekte tomater toppet med pesto og revet parmesan. Så enkelt å lage, og med kun tre ingredienser!

Kategori småretter
Tilberedningstid 10 min
Steke/koketid 20 min
Totaltid 30 min
Porsjoner 6 stk
Kalorier 50 kcal
Forfatter Cathrine K

Ingredienser:

  • 3 tomater delt i to
  • 6 ss parmesan ost revet
  • Pesto se egen oppskrift under

Ingredienser til pesto:

  • Salt og pepper etter smak
  • 25 g basilikum
  • 1 hvitløksfedd delt i to
  • 2 ts parmesan revet
  • 2 ts olivenolje

Slik gjør du:

  1. Start med å lage pestoen: 

    Kjør basilikumsbladene sammen med hvitløksfeddet, parmesan, salt og pepper i en blender. Hell deretter gradvis i olivenoljen mens du fortsetter å mikse. Dette gjør at oljen blander seg jevnt med de andre ingrediensene.

  2. Del tomatene i to og arranger dem på bakepapiret. Dekk hver halvdel med en spiseskje med pesto og dryss parmesan over.

  3. Stek tomatene på 200 grader til osten er gyllen og smeltet. Det tar omtrent 18-20 minutter.

  4. Kos deg!

Recipe Notes

Tips: Jo søtere tomatene er, jo bedre!

  • Tomater er svært kalorifattige. 100 gram ferske tomater inneholder f.eks. bare 18 kalorier. 
  • Parmesan er dessuten veldig rik på smak, så det er lett å holde seg til færre porsjoner. Den er i tillegg rik på protein.

DEL denne oppskriften med vennene dine på Facebook!